Hoppa till innehåll

Ökande klyftor i Reinfeldts Sverige!

maj 9, 2011

En ny rapport visar att inkomstskillnaderna mellan bostadsområdena ökar i Sverige. De rika bor för sig i allt högre utsträckning, så att de ska slippa se de fattiga i samhället och slippa få dåligt samvete. Samtidigt som de fattiga har inte en möjlighet att köpa en villa för 13 miljoner i Bromma, utan får nöja sig med en hyresrätt i de ”sämre” förorterna. Bland de rika så är invandrare en underrepresenterad kategori, det betyder att det bor inte många invandrar i de ”fina” kvarteren, då de bor i de ”sämre” förorena. Om de rika aldrig träffar invandrare så kommer vi aldrig ha ett enat samhälle, utan ett segregerat samhälle!

I de fattigaste områdena så har lönen i snitt ökat med 2000:- de senaste 10 åren, det är alltså i snitt 200:- kr i löneökning varje år. I de rikaste områdena har lönen i snitt ökat med 22 000:- alltså 2000:- per år. De rikaste får alltså 1800:- mer än de fattiga i löneökning varje år. Klart klyftorna ökar!

VSF Norrköping kräver: Bygg billiga hyresrätter i de ”fina” kvarteren. Bostäder som folk vill bo i, och samtidigt har råd att bo i!
Höj lönerna för de som har sämst lön, på bekostnad av de som redan har bra lön, så att vi kan utjämna klyftorna och få ett enat, jämställd samhälle fritt från segregation och rasism!

För att läsa mer: http://www.e24.se/makro/sverige/inkomstskillnader-mellan-bostadsomraden-okar_2797935.e24

// Lucas De Vivo
ordförande VSF Norrköping

Annonser
One Comment leave one →
  1. maj 10, 2011 01:01

    Bra skrivet Lucas! Mycket bra.. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: