Hoppa till innehåll

don’t ask, don’t tell avskaffat

september 20, 2011

Den amerikanska armén har nu avskaffat den extremt förlegade regeln för homosexuella militärer, kallad don’t ask, don’t tell. Regeln gick ut på att homosexuella inte tilläts att tala om sin sexuella läggning och deras befälhavare inte tilläts att fråga dem. den uppkom som en kompromiss av vilja att tillåta homosexualitet samt de konservativa krafterna däremot. det var Bill Clinton som införde Don’t ask, don’t tell på -90 talet och innan dess så tilläts inte öppet homosexuella att delta i den amerikanska militären.
Självklart är allas rätt till en fri sexualitet en mänsklig rättighet, och detta är ännu ett steg i rätt riktning i att bryta kyrkans makt som legat som ett ok över den amerikanska frigörelsen. Tidigare i år tilläts homosexuella par att vigas i New York.

Annonser
7 kommentarer leave one →
 1. september 20, 2011 12:31

  ”Självklart är allas rätt till en fri sexualitet en mänsklig rättighet, och detta är ännu ett steg i rätt riktning i att bryta kyrkans makt som legat som ett ok över den amerikanska frigörelsen”

  Vilken kyrka? Tror Vänsterpartiet att det bara finns en kyrka ungefär som det bara funnits ett parti i kommunistidiktaturer? Hade någon skrivit som ni gör om muslimska samfund i Mellanöstern hade ni gastat om islamofobi. Men kristna samfund kan ni generalisera om.

  Ni är så absurt inkonsekventa att det blir absurt. 🙂

  Alla muslimska samfund i alla länder är homofientliga har de islamologer från Lunds universitet hävdat, som jag talat med. Har de fel, vänligen berätta då vilka muslimska samund som är homovänliga.

  Och nej, jag gillar varken sd eller v. Vi är typ 90 % som ogillar båda partierna. 🙂

  Bengt.

  • september 20, 2011 13:37

   Hej Bengt. Kan börja med att förtydliga att vi inte är några diktatorer. Sanningen är att vi inte har speciellt mycket makt överhuvudtaget, närmare fem procent av riksdagen stödjer V. Att vi dessutom inte är ett förbund bundet till V gör dina påhopp lustigare.

   Nu till den mer intressanta diskussionen ang. kyrkan i Amerika. Självklart finns det olika samfund, men när kyrkan styrde Europa och sedan Amerika, alltså under medeltiden och fram till modern tid, så har homosexualitet varit något olagligt och ofta förenat med stränga straff. Att detta nu avskaffas och homosexuella får samma möjligheter att leva som heteros tycker jag är bra, medan du tycker att det är onödigt efter som muslimer fortfarande förtrycker denna grupp? Konstigt anatagnde tycker jag. det är väl bra att västvärlden blir en bättre plats ändå? Kan du visa mig en kristen församling som är tolerant mot homosexuella? Det finns många nominella muslimer som inte har något mot homosexualitet precis som det finns många nominella kristna som inte har något emot dessa. Men de som tror på den heliga skriften, oavsett religion, måste fördöma homosexualitet. därför är all avskiljning av tro och offentlig makt högst önskvärd.

   Hoppas detta kan leda till att din kommunistskräck botas och att du också kan tycka att alla människor bör ha samma rättigheter.

  • september 20, 2011 13:41

   Såg nu att du verkar vara rätt hbt vänlig, så jag förstår inte alls ditt påhopp. Det är väl knappast muslimer som förtryck homosexuella i Amerika? Varför ska jag då skriva om muslimer i det här inlägget?

 2. september 20, 2011 12:51

  Vill förtydliga att om ni ( i kommunistisk anda) inte publicerar min kommentar har jag redan publicerat den på mitt fb-konto. Bra eller hur? 🙂

  Bengt

 3. september 20, 2011 14:52

  Hej igen!

  Jag jobbar för HBT-rättigheter på en blogg och du gissar att jag inte är homovänlig trots att jag själv är bög.

  Kommunistskräck? Kommunismen har orsakat fler mördade än fascismen. Ska jag raljera om att du har nazistskräck då. Eller du har kanske kristendomsskräck?

  Berätta nu när du kritiserade att alla muslimska samfund är homofientliga. Var hittar jag det. Har aldrig krävt du ska kritisera muslimska samfund i den här bloggposten men du buntar ihop alla kristna samfund till ”kyrkan” trots att flera kristna samfund i USA är homovänliga vilket inget muslimskt samfund är.

  ”Det finns många nominella muslimer som inte har något mot homosexualitet precis som det finns många nominella kristna som inte har något emot dessa.”

  Tror du inte jag vet det. Jag ska berätta något kristet samfund som är homovänligt. Som om du inte vet om att Svenska kyrkan viger samkönade par. Att Missionskyrkan tillåter lokala församlingar att viga hompar. Att många kristna samfund i USA accepterar öppet homosexuella i samkönade relationer. Ska jag behöva länka till det bara för att du är absurt okunnig? Följer du inte medias rapportering?

  http://bengtheld.blogspot.com/2011/08/alla-muslimska-och-en-del-kristna.html

  Vilka muslimska samfund accepterar homorelationer. Ditt svar visar er okunskap. Patetiskt

 4. september 20, 2011 15:19

  Du svarade inte vad ”kyrkan” är. Ni i Vänsterpartiet är patetiska i er fixering vid kritik mot Israel. Ni är antisemiter och judehatare om man ska lika lättvindligt använda skälsord som ni själva gör mot andra.

  Att du kallar mig ”rätt HBT-vänlig” när jag håller på en HBT-blogg visar vilken bögnoja och hur korkad du själv är. Er iver att vara emot USA gör att ni inte vill kritisera att alla muslimska samfund är homofientliga. Det är korkat och det är fel. Min fiendes fiende är mina vänner tycks vara er paroll. Hade du verkat 1939 hade du nog försvarat pakten mellan Tyskland och Sovjet som dina partikamrater gjorde då.

  Jag kommer inte besöka den här bloggen igen för någon lokal v-pajas skulle som inte vet vad homofobi är. Du tiger fegt om att alla muslimska samfund är homofoba din ynkrygg. Skriv vad du vill, det får du göra i ett fritt samhälle. inte i ditt samhälle. Jag kommer inte besöka den här siten igen din tönt.

  • september 21, 2011 09:23

   Oj oj oj, vad arg du är. Jag har aldrig påstått att Islam skulle vara homovänligt, visserligen inte motsatsen heller det kan jag erkänna. Men jag skriver att det som tror på sin heliga text inte accepterar homosexualitet oavsett religion. Sen finns, som jag skrev, det kristna, muslimer och judar som själva är homosexuella eller inte har något emot homosexualitet.

   Vad mitt stöd till fred i mellanöstern och stopp av en folkrättsvidrig ockupation av palestinskt territorium har med saken att göra förstår jag inte. Du min herre verkar vara en första klassen islamofob. Jag däremot har inget otalt med judar som folkgrupp, men jag motsätter mig den utrikespolitik som Israel bedriver.

   Svenska kyrkan tillät inte homosexuella att gifta sig innan 2009!!! och är ett av få kyrkor som tillåter detta. Tror du själv att katolska kyrkan är mer tillåtande än vad olika muslimska förbund är? Sluta slå västvärlden på bröstet bara för att det här har funnits en progressiv rörelse längre. Något som hör ihop med en tidigare industrialisering och därav en starkare arbetarrörelse som kunnat ta kampen gentemot kyrkan och de konservativa och på så sätt möjliggöra för vad dina gelikar kallar kulturmarxism, vilket är anledningen till att vi kunnat nå en så pass god jämställdhet i framförallt Sverige!

   Ska bara avsluta med att säga att det är tråkigt att du vänder dig mot mig och mitt förbund som tydligt tar ställning för HBT personer rättigheter och argumenterar för åsikter som annars brukar innehas av personer som ser homosexualitet som en sjukdom!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: