Hoppa till innehåll

Rut och rot ger inte lägre priser!

september 30, 2011

Nu visar det sig att rut och rot avdragen leder till att bygg och städföretagen höjer priserna till den nivå de var innan avdragen började gälla. Alltså går våra skattepengar rakt ner i de privata företagens fickor! Detta var inte speciellt oväntat, regeringens politik är till för att främja den klicka av människor i Sverige som äger ett företag, och inte för att hjälpa de personer som tjänar sitt uppehälle genom hederligt arbete. Denna politiska tanke fortsätter att synas, FP förelåg nyligen att ungdomar skulle behöva acceptera en lägre lön än äldre, alltså en lön som knappt går att leva på, för att råda bot på arbetslösheten. Verkligeheten är snarare att företagen vill ha bilig arbetskraft som kan öka deras vinster. Dessutom sänks restaurangmomsen med över fem miljader i årets budget, någon som kan gissa i vems fickor de pengarna kommer hamna?

Dock kan vi i helgen mysa åt att (M) går back i opinionsundersökningarna. Hoppas att även Sverige kan tillhöra de nordiska länderna som väljer en (något) mer progressiv politik i nästa val!

Annonser
2 kommentarer leave one →
 1. Anders L permalink
  september 30, 2011 15:30

  Läste du artikeln? Det gällde ROT, och inte RUT. Anledningen är såklart enkel – det är brist på hantverkare, men inte städare. ROT fanns f.ö redan under sossarnas styre:

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Rot-programmet

  • oktober 1, 2011 12:23

   Samma princip gäller för båda. Tanken är att pengarna som vi betalar i skatt ska gå ner i fickorna på privata intressenter. Detta eftersom regeringen, med moderaterna i spetsen, får delar av sin finansiering från kapitalet, något som de lyckas undangömma genom att vägra uppge vem som stöttar dem!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: