Hoppa till innehåll

Stoppa ACTA- Ett avtal som mördar!

mars 17, 2012

Idag kommer VSF att slå gemensam sak med liberaler och pirater för att försöka stoppa ACTA avtalet. Idag är en  dag där ideologiska skillnader får ligga åt sidan för att stoppa detta hiskeliga avtal. Ett avtal skapat enbart för att de rika storföretagen ska tjäna pengar på vanligt folk och mindre, genuina, företag. Avtalet skulle dels påverka oss alla som lever i västvärlden. Möjligheten att utnyttja den moderna tekniken för att tillgängliggöra kultur till alla samhällsklasser har varit revolutionerade, och många mindre artister har kunnat bryta sig fria från storföretagens diktatur som rått på musikmarknaden, och många har haft möjlighet att se filmer som man annars inte haft råd med.

Men, och det är ett stort men, det finns en annan del av ACTA, en del som är så vidrig att man knappt kan tala om den. Avtalet skulle innebära att de mediciner som skapas utan licens, så kallade piratmediciner, i Indien skulle bli förbjudna. Detta är t.e.x. AIDS mediciner som räddar livet på miljoner sjuka, fattiga, människor i Afrika. Läkemedelsindustrin visar att de enbart bryr sig om kapitalavkastning och inte om att hjälpa människor på riktigt.

ACTA har självklart förhandlas fram bakom stängda dörrar och är ett till steg i den avdemokratiseringsprocess som vi har sett i västvärlden den senare tiden bl.a. i Grekland och Italien där teknokrater har satts till makten därför att EU inte tycker att folket kan välja rätt.

Så kom och visa ditt motstånd mot ACTA på tyska torget idag kl. 14. Tillsammans kan vi stoppa dessa galenskaper, makten ska tillhöra folket!

Stoppa ACTA, kulturen vill vara fri, mediciner räddar liv.

 

 

Se denna video för mer Info!

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: