Hoppa till innehåll

Varför VSF?

april 18, 2012

Ibland får man frågan ”varför ska jag vara med i VSF?” eller ”behövs VSF?”, och det är riktigt bra frågor som man måste alltid måste fråga innan man engagerar sig i något.

Jag anser personligen att VSF behövs. Som student är det viktigt att vara organiserad i sina egna frågor, alltså att man gräver där man står. VSF är inte det förbund som helt själva kommer kunna skapa det socialistiska, klasslösa samhälle, men vi kommer att vara en del i skapandet ihop med alla andra förbund som delar vårt mål.

Vi kan också uppmärksamma de problem som finns i vår vardag så att situationen kan förbättras för oss och för de som kommer efter oss, vi kan föra in debatten på universitet och ligga som en motvikt mot den alltför högervridna utbildningen. Vi kan vara med i kåren och jobba för mer fritidsaktiviteter med låga priser eller som är gratis och därigenom bli en motvikt mot den hysteriska konsumtionshets som råder så fort man ska ha lite roligt eller koppla av.

En annan viktigt anledning till att vi bör finnas är att vi underlättar att träffa likasinnade på universitetet,  och att vi på det sättet är en oas i den borgerliga miljön. VSF strävar efter att ena alla vänsterpersoner som finns i den eftergymnasiala sfären, och det spelar ingen roll vilket annat förbund du är med i. Socialister, anarkister, syndikalister och kommunister är alla välkomna! I VSF bestämmer medlemmarna politiken och bara genom att vara med kan man påverka.

Det finns alltså ingen anledning till att inte gå med i VSF, så fyll i vårt formulär under GÅ MED och anslut dig till Sveriges mest progressiva studentrörelse!

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: